2012. április 4., szerda

Személyes | Irodalmi Kávéház a MÁGban I

Az országban most folyik az "Iskola másképp" hét. Az első két nap minden osztály kirándulást szervezett. Mi az egyetemet látogattuk meg, az új biosz tanárnőnk vezetésével, aki maga is ott dolgozik. Imádtam!
Mától viszont a sulis programok voltak, csupa érdekesebbnél érdekesebb dolog. A gond csak az volt, hogy nagyjából egy időben futott az egész. 
Mi az irodalmi kávéházban vettünk részt, hiszen annak szervezésében mi is részt vettünk.
Volt tea meg kávé, sok-sok diák, meghívott író, zene meg jó hangulat. (:



Azzal kezdtük, hogy írtunk egy közös dadaista verset. ^^ Mindenki felírt egy darab cetlire egy szót. Random, ami épp eszébe jutott. Aztán beletettük egy sapkába, és húztunk. A húzás sorrendjébe felkerültek a szavak a táblára. Aztán közösen eldöntöttük, hova kerüljenek az írásjelek. Íme a versünk:


KÁVÉHÁZBAN
Fulladozva húsvét töltök. Születésnap-illatok. Cipőfűző, tárcsafék? Róka. Cukorköltő: bogár? Bőrtáska, mokkás: teázunk! Kortyolgat. Citromos gyertya. Szürcsöl? Megrendíthetetlen táncol szivárvány. Pumpálja szalvéta a kávéházban, őőő... ujj ad! Száll illat, ábrándozó... Éppen azért, mivel álom alvó kockacukor, forró kávé? Csillag bajusz, embargó mámoros, kellemes töklámpás! Majomkenyérfa; gyertyafényes? Mozdul narancsillat! Cukor, zöld süti, hogy merre fekvésbe fogyatékosság? Inkognitóban álom. Akármilyen. Hogy troll kancsó?! Szivarfüst. Kavargatom. Ablak - gyertya ez, kellemes! Sütemény kuncogott. Cigarettafüst?!


Aztán volt zene, szabad asszociáció: rajz vagy próza. Én rajzoltam. ^^
Egész jó lett szerintem. ^^


Aztán a második órában megérkezett Hertza Mikola író. Vele Örkényről beszéltünk, egyperceseket olvastunk fel. Illetve ő olvasott fel, meg a magyar tanárnőm. (: Olvastunk a Hertza Mikola egyperceseiből is. Nagyon tetszettek, csak ajánlani tudom mindenkinek! (: Az író blogját itt érhetitek el!


Kellemes olvasást!
Isa
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből